6 At føle sig rig og elske det

Jeg har altid synes, at den metafysiske indstilling til livet og til at tjene penge er den mest givende måde at leve på. Måske er du enig med mig, eller måske har du et andet system, som fungerer lige så godt eller måske endog bedre. Jeg er ikke ude på at overbevise dig om, at min indstilling er den rigtige, men vil gerne have, at du ser, om den metafysiske indstilling kan tilbyde dig nogle ekstra fordele eller indsigter i livet.

Men uanset hvad du mener, er der én ting, der er helt sikker, nemlig at begivenhederne i dit liv skabes af dig selv, og at de kommer til dig gennem dine følelser. Det betyder, at de erfaringer, du gør, stemmer nøjagtig overens med alle de følelser, du har og giver ud.

Folk, som har arbejdet med sig selv, og som virkelig har skuet dybt i deres egen sjæl, kender i detaljer ethvert aspekt af deres følelser. De ved, hvem de er, og analyserer hele tiden deres følelser over for tingene, så de kan lære virkeligheden at kende og finde ud af, hvordan den skal beherskes. Ubevidste mennesker er tilbøjelige til at fornægte deres følelser og kigger i stedet udad, på virkeligheden, efter en mening med livet. De har for eksempel negative følelser over for sorte, og disse følelser følger dem i årevis.

Da denne opfattelse bliver en permanent del af deres følelser, vil alle positive oplevelser med sorte blive ignoreret, mens alle negative bliver forstærket og husket. Og så pludselig en dag holder de for rødt i deres splinternye Mercedes, da en sort kvinde i en varevogn braser ind i dem bagfra og slynger dem ind gennem en vaskerirude. De kan ikke naturligvis ikke forstå det og vil sige: "Jeg havde en uheldig dag. Helt uskyldigt standsede jeg for rødt, da denne totalt uansvarlige sorte kvinde kastede mig ind i vaskeriet. Det tog tolv brandfolk tre timer at skære mig fri af tørretumbleren." Selvfølgelig har føreren af varevognen en helt anden opfattelse af situationen. Hun siger:

‘‘Jeg vågnede her til morgen med en følelse af, at jeg burde gøre noget mere for at tjene lokalsamfundet. Så jeg besluttede at tage en fridag fra mit internationale kosmetikimperium og i stedet køre ind til byen for at se, hvad der skete. Da jeg trådte ind i min garage med mine seks biler, havde jeg en intuitiv fornemmelse af, at jeg skulle lade Cadillacen stå. I stedet tog jeg den gamle varevogn, den med støbejernsgitteret foran. Jeg ved ikke, hvorfor jeg valgte den, det forekom mig bare rigtigt på det tidspunkt.

Da jeg kørte ned ad hovedgaden, stødte jeg på en fyr i en Mercedes, hvis følelser havde brug for et konkret bevis på, at sorte er skøre, så jeg maseede ham ind i vaskeriet som en del af mit ønske om at tjene menneskeheden. Jeg kunne have fejet ham ind i busstoppestedet, men jeg syntes, at vaskeriet mere symbolsk ville udtrykke hans behov for at få tingene på det rene. Mit ønske om at hjælpe var hermed tilfredsstillet, så jeg tog hjem og satte mig i haven, mens jeg tænkte på, hvor vidunderligt livet er."

Når vi forsøger at bruge intellektet til at forstå livet, konfronteres vi med alle mulige begivenheder, som modsætter sig logiske forklaringer. På trods af disse konstante påmindelser om, at livet ikke altid er logisk, er der alligevel stadig millioner af mennesker, som hævder, at det burde være sådan. Man skulle tro, at de, når de havde været udsat for de første ti ulogiske situationer, ville give op og acceptere, at der findes mønstre i tilværelsen, som strider mod logikken. Men nej, de fastholder deres rigide intellektuelle indstilling ,og håber måske på, at problemet med "ikke at forstå" bliver løst på et senere tidspunkt.

Især inden for økonomi kan du se alle mulige mønstre, som intellektuelt set ikke giver nogen mening. Alligevel er der en grund til alt, hvad der sker. Så selv om meningen med en ting ikke synes indlysende for intellektet, er den måske krystalklar for følelserne eller for intuitionen. Hvis du ser på de af dine bekendte, der har succes, kan du normalt ikke præcis sige, hvorfor de klarer sig så godt. De forekommer dig måske ikke at være sd kvikke eller sd begavede, men på en eller anden måde bliver det, de rører ved, forvandlet til guld. Uanset hvor de går, reagerer folk magisk på dem.

Du har en guddommelig ret til at vælge, hvem du vil lege med, og under hvilke omstændigheder. Ved at fjerne alt, der kan dræne energien bort, vil de positive gode ting i dit liv svinge hurtigere og hurtigere.

Selvfølgelig ligger svaret ikke så meget i, hvad de gør, men i, hvordan de føler. Ved at være selvsikre, magtfulde og positive og ikke lade sig distrahere helliger de sig det eksisterende, det reelle, det, der giver dem glæde, og som gavner deres søgen. Deres liv bliver mere energifyldt, fordi de koncentrerer sig om det, og denne koncentration kommer frem i form af begejstring, karisma, en ægte glæde ved at få noget fra hånden. Lidt efter lidt begynder deres følelser at svare til alle disse positive træk.

Til sidst udstråler de på en naturlig måde succes i deres søgen, faktisk i en sådan grad, at de ikke er bevidst om, at de gør det. De står bare op hver dag, føler sig levende, godt tilpas og som en del af helheden. Så ringer telefonen, og endnu en handel er i orden. De bliver ikke overraskede, men forventer det. De forstår deres verden og lever i den som den dominerende kraft, og som sådan forventer de helt naturligt, at livet strømmer dem i møde. De bruger deres intuition til at undgå situationer og mennesker, som vil dæmme op for denne strøm.

Grunden til, at penge er spirituelt vigtige for dem af jer, der er på vej, er, at de giver jer et øjeblikkeligt, måleligt feedback om, hvor jeres energi præcist befinder sig. Det er grunden til, at mange såkaldt spirituelle mennesker er så underlige. Ved at foregive at hade forestillingen om penge, leve så fjernt fra dem som muligt og helst også benægte deres eksistens, kan de lettere narre sig selv til at opnå helgenstatus allerede i levende live.

Du kan tydeligt se modsætningen mellem det, som sindet tror, og det, der er virkeligt, når det drejer sig om pengesager. Det er let for ens intellekt at være i diametral modsætning til ens indre følelser. Det er grunden til, at folk tænker i overflodsbaner, men alligevel mange år efter stadig intet ejer. For at du kan blive moden som menneske og få dine penge til at give frugtbart afkast må du være bevidst om dine følelser, og disse følelser skal bære stemplet rigdom i guldbogstaver.

Ellers bliver dine forsøg på at tjene penge konstant torpederet af det, du faktisk tror i dit indre jeg. Det er derfor jeg siger, at kunsten ved penge er at ha’ dem! For når du først har en smule rigdom, bliver det i sig selv en bekræftelse på din succes, og det, at du har et par klejner i kassen, betyder, at du kan komme af med eventuelle negative følelser med hensyn til penge.

Hvis du ikke har nogen penge, er det stadig en simpel proces følelsesmæssigt at skabe en anerkendelse af, at det, du reelt har, er overflod, og at verden i virkeligheden er et overdådigt sted at være. Når du begynder at bekræfte at have i stedet for ikke at have, vil dine følelser efterhånden føre dig hen imod situationer, hvor det at have er noget naturligt, og pludselig får du det, ikke kun i din bevidsthed, men også bogstaveligt.

Hvis vi et øjeblik vender tilbage til pengenes ESP, kan du se, at når du ændrer dine følelser, bliver frie og lette penge en naturlig del af dine forventninger. Når du læser energien hos mennesker og i situationer, er det enkelt for dig at undgå de vanskelige transaktioner og holde dig til de nemme.

Her er en øvelse, der kan vænne dig til at bruge dine følelser. Nedskriv navnene på de vigtigste personer i dit liv. Forestil dig nu, i en meditativ tilstand, at du rører dem med din hånd omkring hjertet. Dette skaber forbindelse mellem jer. Føl så i dit eget hjerte, hvilken energi de afgiver. Dit første indtryk er som regel rigtigt. Dit indre jeg ved bedst, det kan ikke lyve. Hold det på et enkelt niveau. Mærk, om deres energi bringer dig "op" eller "ned". Skriv din konklusion ud for hvert navn.

Nedskriv derefter i stikordsform alle større økonomiske transaktioner, du er i gang med i øjeblikket. Se dem for dit indre blik, og stræk din hånd ind i begivenhedernes centrum. Hvis der er mennesker indblandet, skal du røre ved dem. Skriv igen "op" og "ned". Studer så listen og giv dig selv to måneder til at komme af med alle "ned"erne. Inviter alle "op"erne til frokost inden for den næste måned.

Du har en guddommelig ret til at vælge, hvem du vil spille med og under hvilke omstændigheder. Ved at fjerne alt energidrænende vil de positive gode ting i dit liv svinge hurtigere og hurtigere. Det er lettere at nedbryde end at opbygge, så én "ned" er ikke lig med én "op". Ved at fjerne "ned"erne har du "op"erne stående frit tilbage, faste som klipper hele vejen rundt om dig.

For at udvikle denne solide, svingende følelse af rigdom må du selvfølgelig sætte dig ud over angsten for penge. Enhver angst, der næres i dine følelser gennem længere tid, vil nemlig hurtigt gøre det af med alle de positive fordele, du vil have frembragt gennem dine bekræftelser af rigdom. Det er virkelig et "punkt 22", for på en eller anden måde bliver du nødt til at sætte dig ud over usikkerheden, mens du stadig er usikker.

Men igen, lige meget hvilken nød eller usikkerhed, der har været, er det kun et spørgsmål om din indstilling. Hvor meget energi, du skal bruge for at ændre denne indstilling, er op til dig selv og vil afhænge af omstændighederne, din opdragelse og 117 andre ting. Men når først du indser, at rigdom kun er en indstilling, en indstilling, som alle velhavere har, så er det enkelt for dig at lade denne indgå, først i din måde at tænke på og derpå i dine følelser. Når du først er gået med i dine følelser, er det let at se, hvad der skiller vinderne fra de andre.

Når du nu begynder at ændre din måde at føle på, skal du se nøje på hver enkelt bevægelse. I starten vil du være tilbøjelig til at overanalysere dit liv, men det er ikke nogen fejl, for ved at betragte hver lille detalje kompenserer du for fortiden, og dengang så du måske kun lidt eller slet ingenting. Når først du har et godt fast begreb om, hvem du er, og hvad du tror på, så bliver forandringen en gradvis, behagelig proces, hvor hvert fremskridt skaber betingelsen for det næste.

De symbolske udtryk for din følelse af overflod findes overalt omkring dig. Hvis du betragter kvaliteten af din livsstil, kan du hurtigt se, om du tror på overflod eller ej. Jeg mener ikke: hvor rig er du? Jeg mener: har tingene omkring dig kvalitet og kreativitet, eller er de sjuskede, grimme og døde? Du kan bo på et værelse i byens rabarberkvarter og alligevel være omgivet af-overflod.

Ved at betragte den måde, tingene føles på, opdager du, hvem du er. Det viser dig også meget konkret, om du investerer i dig selv eller ej. Dette er vitalt, for det siger: jeg tror på mig selv, jeg vil bruge energi på at forbedre mit liv. Hvis du ikke gør det, opfanger andre det, og du synker i deres bevidsthed. Desuden er det svært at bede andre om støtte, hvis du ikke støtter dig selv.

Hovedsagen ved følelse er, at hver eneste del af dit liv må være i fuld overensstemmelse med det, du ønsker at blive. Du kan ikke forvente, at overfloden skal finde dig, hvis du er omgivet af symboler på nød, for ethvert rustent badekar i baghaven siger: "ingen overflod her, tak!"

Det er derfor bedre, at du omgiver dig med nogle få gode kvalitetsting, end at du fylder dit liv med bras. Jeg mener ikke, at du ikke skal tage imod et godt tilbud, men du skal ikke udelukkende fokusere på det billige og tarvelige. Et par gode dyre sko er bedre end ti par til to dollars stykket, som er lavet under vandet af brasilianske fanger.

Hvis du ikke er velhavende lige nu, må du anlægge en mine, som udtrykker, at du er i gang med at blive mere velhavende - at du er på vej op. Du skal ikke bruge en masse penge, du ikke har, på at fore din brødrister med mink. Prøv hellere at søge efter kvalitetsting og glæd dig over dem. Mange af dem koster ikke meget. Du kan gå ind på byens dyreste hotel og bare sidde og kigge på de store kanoner, der kommer spankulerende. Det koster dig ikke en øre, og hvis tjeneren plager dig, så bestil en kop kaffe og drik den langsomt. Når han efter tre timer spørger dig, om du vil have én til, svarer du: "Nej tak. Jeg kan godt lide at drikke langsomt, og i øvrigt prøver jeg ved at holde op med at drikke koffein."

Det er interessant, at kvalitetsvarer ofte ikke koster ret meget mere end det billige skidt, og især ikke, når du tager i betragtning, at de holder længere og giver en god fornemmelse, som forstærker din oplevelse af, hvem du er. Det sker tit, at markedet med kvalitetsvarer skræmmer os, fordi vi ikke lige med det samme kan se, hvad vi får for pengene. Det skyldes, at vi ikke har lært at erkende en tings iboende energi som en del af dens værdi. Eller også er vi nogle gange bange for få en regning, som vi ikke har råd til at betale.

Lad mig give et eksempel. I de fleste lufthavne i USA er der stribevis af gule taxier, som vil køre dig til byen for 30-40 dollars, afhængigt af afstanden. Chaufførerne er for det meste slatne og yderst negative, og taxierne føles, hvad det energimæssige angår, som ligkapeller på en varm dag med køleanlægget slukket.

I de fleste lufthavne er der også limousineservice. De fleste ville aldrig drømme om at kalde på dem, fordi de tror, det koster en formue. Men det koster faktisk ikke særlig meget mere, og nogle gange koster det endda det samme som de normale taxier.

I Dallas-Fort Worth lufthavnen koster en taxi for eksempel ca. 30 dollars, mens en limousine koster 35. Du kan lige så godt betale de ekstra 5 dollars, køre lækkert og ankomme godt tilpas i stedet for lægge dit liv i hænderne på et slatten sæk, som slynger dig gennem byen i en blikdåse og fornærmer dig gratis. Apropos de gule taxier: i mange år var jeg overbevist om, at de var en slags åbne institutioner, som blev brugt til at rehabilitere mutanter! Alle bytaxier er selvfølgelig ikke horrible, men mange er, så hvorfor tage chancen?

Når du udsøger dig kvalitet og luksus, ændrer du naturligvis følelserne omkring dig. Dit liv bliver smukkere, når du anerkender skønhed. For at opnå dette må du bevæge dig en smule opad, for konstant at skulle se det skønne ved en losseplads er at trække for store veksler på fantasien. Men når du hæver din energi og afpudser dine manerer, vil ethvert aspekt af det, du er, tale deres eget sprog, og andre vil bemærke det, bevidst eller ubevidst.

Når du bevæger dig følelsesmæssigt opad, vil du få det bedre med dig selv, og du vil være i stand til at kræve mere. Dette er i sig selv en bekræftelse på, hvordan du føler, og før eller senere vil du kun have at gøre med kunder af en helt anden klasse. Du vil gøre mindre arbejde for flere penge.

Læg nu denne bog fra dig et øjeblik og beslut dig for at fordoble dine priser. Når du har det fint med det, så brug et øjeblik til at erkende, at overflod blot er en tankeform, og at du lige har inkorporeret en virkelig fin pengeskabende ide i din bevidsthed. Det går opad og opad og opad . . . ho ho!

Hvis du ikke har det godt med at fordoble priserne, så læg 20 eller 30 procent på og se, hvordan det føles. Den første reaktion for nogle vil være angst, fordi de tror, at en prisstigning betyder, at de mister deres arbejde, eller at deres produkt eller tjenesteydelse bliver afvist. Det er en naturlig reaktion, og hvis du tager udgangspunkt i samme energi som før, er det også en mulighed. Metoden til at få prisdoblingsbekræftelsen til at fungere består i, at du begynder at lægge mere og mere energi eller værdi ind i det, du laver. Derefter kan du fordoble dine priser.

Uanset hvad du sælger - arbejde, ekspertise, produkter eller service -, så kan du gøre det bedre. Jeg er sikker på, at hvis vi kiggede lidt nærmere på det, du laver, så kunne vi sandsynligvis få øje på aspekter, som er negative eller livløse, og på andre dele, som ikke er fremragende. Der er helt sikkert områder, der kan forbedres. Næsten alt, hvad man ser på markedspladsen, er trist og kedeligt. Du kan bruge din opfindsomme hjerne til at gøre dine bestræbelser fulde af kreativitet og liv. Når du investerer entusiasme i din kreativitet og laver ting, der er stimulerende og unikke, så reagerer andre, for folk ved godt, at 99 procent af tingene der ude er triste og ikke dur til noget. Når de opdager en syngende blikkenslager, så er det en fryd og fornøjelse for dem.

Forestil dig, at du er blikkenslager. Din vogn er upåklagelig, dit værktøj er pudset og poleret, dit arbejdstøj er pænt og rent, du kommer altid til tiden eller sågar ti minutter før og ved altid, hvad det drejer sig om. Du arbejder i et hurtigt og stabilt tempo og gør dine opgaver færdige til tiden. Lad os sige, at du kan komme og reparere sprungne vandrør på alle tidspunkter af døgnet, og at du synger arier fra La Traviata, mens du arbejder. Forestil dig, at du synger pragtfuldt, og at det virker inspirerende på andre. Forestil dig, at du er virkelig interesseret i kundens behov og er positiv, hjælpsom, og høflig. Og hvad, hvis din service også inkluderede en mobiltelefon, så du kunne svare alle kunder med det samme?

Hvis nu andre blikkenslagere tager 30 dollars i timen, ville folk så ikke være villige til at betale mere for din service? Det kan du lige bande på, de ville. Din service er usædvanlig og billig - en operabillet koster 45 dollars. Det kan betale sig for kunden at betale lidt ekstra og så undgå en masse bøvl med at ringe efter den normale service, som så ikke dukker op alligevel. Og hvis de ikke kan lide La Traviata, så kan du iyste i hundredvis af andre melodier fra de største musicals ud af ærmerne. "Hvad skulle det være, frue? Oklaho-ma, The Sound of Music, Oats, Evita? Sig navnet, så skal jeg synge den. I øvrigt, vandstanden i det forreste rum er faldet en halv meter i løbet af tre minutter. Bare overlad det hele til mig. Tag De bare til damefrisøren, jeg ringer til Dem, når jeg er færdig."

Det er virkelig så simpelt. Det hele drejer sig om følelse. Denne følelse styrkes af din koncentration på dit arbejde. Hvis du har talentet, så brug det. Udnyt dit speciale, og din forretning vil blive oversvømmet med kunder. Du kan gøre, hvad du vil i livet, bare du er anderledes. Hvis du tager udgangspunkt i en usædvanlig energi, så er folk ikke så tilbøjelige til at vurdere dit arbejde i kroner og øre. De har nemlig ikke noget at sammenligne med. De kan heller ikke måle eller værdisætte, hvad du er værd for dem, fordi det meste af din værdi er en følelse, og den følelse skaber hos andre en positiv emotionel respons, der ligger uden for det, markedet kan tilbyde, og dens værdi er netop det, nogen tror, den er.

Lad mig give endnu et eksempel. Der er et renseri i London, hvis motto lyder: "Vi renser efter standard, ikke efter pris." Du har med garanti aldrig set et renseri, der ligner dette. Der er ingen skranke, ingen lange rækker af kemisk lugtende tøj på bøjler, intet kasseapparat, ingen luskede reklamer på væggen, som tilbyder usynlige reparationer. Det ligner faktisk et yderst elegant forlokale. Fine stole, blanke borde, de sidste modeblade, blomster, malerier og ægte tæpper.

Du sidder der med en stinkende gammel skjorte i hånden, og en fyr i fint tøj kommer hen og spørger, om der er specielle hensyn, de skal tage til din skjorte. Så afleverer han dit tøj ude bagved og giver dig en kvittering. Du kan forestille dig deres priser! Men du får en upåklagelig service, og alt i forretningen dufter af kvalitet og omsorg. Du ved, at de tager sig særligt af din skjorte, og at du er noget særligt for dem. De får dig til at føle, at det er en ære for dem at passe på dit snavsede tøj i et par dage. Om forretningen har succes? Selvfølgelig, den er fuld af kunder.

Jeg er sikker på, at du nu er ved at få fornemmelsen af det spændende ved at have det godt med dig selv og overføre dette til overflodsfølelser, som vil give genklang dybt inde i dig selv og frembringe et mere frodigt og harmonisk liv. Når du begynder at opdage verdens overdådighed i dit eget hjerte, vil denne erkendelse muliggøre en udvidelse af, hvad du er, ikke kun i økonomisk, men også i spirituel forstand. For når du accepterer, at goderne er ubegrænsede, begynder du også at betragte dig selv som ubegrænset. Din forestillingsverden bevæger sig gradvist fra lille og begrænset til vældig og grænseløs.

Når du giver slip på den følelse, som begrænser dit liv, er det, som om livet selv bevæger sig inde i dit hjerte, i stedet for at livet synes at foregå udenfor dig selv. Det er, som om du bliver større end livet selv i stedet for at leve med fornemmelsen af, at livet foregår uden for dig, og at du er offer for omstændighederne. Det første skridt til at gøre virkeligheden til et indre anliggende er selvfølgelig at tage totalt ansvar for dig selv og begivenhederne i dit liv. Ved at gøre dette opnår du et intimt forhold til dit livs symbolverden, og du kan se, hvordan denne symbolverden svarer til visse indre følelser, du nærer. Hvis du for eksempel føler dig ubegrænset og som en del af alt levende, og du ser en fugl flyve, så flyver den fugl i dit hjerte. Du kan føle det. Hvert af dens vingeslag indvirker på dig. Du bliver fuglen, og den er dig.

Når fornemmelsen af at være større end livet har taget plads i dit hjerte, smelter din usikkerhed bort. Disse to aspekter går altid hånd i hånd. Til at begynde med er det vanskeligt for dig at opfatte dig selv som større end livet, for vi er blevet opdraget til at lade verden løbe om hjørner med os. Vore børn lærer, at de er ofre for skæbnen. Men jo mere du udvider denne følelse af ubegrænsethed i dit indre, jo mere sætter du dig ud over skæbnen. Verden bliver mindre, og du kan beherske dit liv.

For tyve år siden gav en ven mig en lille model af jorden indsat i en onyksterning. Jeg havde den med mig overalt. Jeg glemmer det aldrig. Det hjalp mig til at huske, at verden faktisk er meget lille, og at livet foregår på denne lille planet. Det var ikke svært at forestille sig at være større end det billede. Næste gang du mediterer, så forestil dig, at du holder planeten jorden i din hule hånd. Forestil dig alle menneskene på denne lille Jord, og tag så det billede og anbring det i dit hjerte. Gør det mere levende ved at lade jorden rotere rundt om solen. Inden længe vil verden og alt, hvad der sker i den, skrumpe ind til deres virkelige størrelse, og du vil udvide dig, indtil du fylder den uendelighed, du i virkeligheden er.

Til sidst når du det punkt, hvor du ved, at alt er i flydende bevægelse, og at du er fuldkommen, selv med dine fejl og mangler. Og du forstår, at du ved at være på bølgelængde med livets strøm altid vil være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Din livskvalitet garanteres af netop det faktum, at du kan acceptere tingene, som de kommer, og at du føler, at du behersker dem. Derfor er dit liv et naturligt og ubesværet udtryk for denne beherskelse.

Hvad angår overflod i følelser, vil vi til sidst lige betragte følelserne i forbindelse med at holde fast og give slip. Det kan godt være, at vi nu træder ind på den rene metafysiks område, men det er vigtigt at forstå dette aspekt - især efterhånden som du bliver mere og mere nuanceret og dristig i den måde, hvorpå du anvender din bevidsthed til at materialisere de ting, du ønsker.

I min bog Kraften uden grænse skrev jeg, at hvis nogen beder dig om noget, så skal du give dem det. Jeg skulle måske have skrevet det lidt mere udførligt, for det har skabt en del forvirring. Hvis du virkelig føler, at du er en del af alt, og at livet er inden i og ikke uden for dig selv, så bliver al verdens overflod din i følelsen, selv om du ikke rent fysisk har adgang til den lige nu. At kunne føle, at du er alt, og at alt er dig, giver dig en fornemmelse af, at du har ubegrænsede muligheder for at få ubegrænsede mængder af alt alle steder fra og til hver en tid. For at kunne træde ind i denne modtagende tilstand må du erhverve en indstilling, der er flydende, ikke bindende, i forhold til de ting, du rent faktisk ejer. Det betyder, at selv om du måske har visse ejendele, som er nyttige og behagelige for dig, vil du, hvis du omgiver disse ejendele med en følelse af at holde fast, afskære dig selv fra selve strømmen og den følelse af ubegrænsethed, som siger, at overflod er overalt, og at tingene kommer til mig let og naturligt.

Forestillingen om at give slip og ikke holde ved betyder ikke, at du behøver at miste din balance ved at give slip. Hvis du for eksempel har 2000 i banken og har udgifter i samme beløbsstørrelse næste uge, og en eller anden så beder dig om pengene, så behøver du ikke at give ham dem. Du behøver ikke komme ud af balance for at forblive i strømmen, for netop denne ubalance ville kaste dig ud af strømmen.

Alle dine ejendele har du dybest set fået til låns af Gudskraften. De vil alle i sidste instans forlade dig igen, enten fordi du dør og ikke længere har brug for dem, eller fordi du slider dem op eller afhænder dem til en anden. Mange af disse genstande udgør en del af dine behov, og det kunne volde problemer, hvis du gav dem væk. Hvis nogen for eksempel beundrer dine bukser, betyder det så, at du skal aflevere dem til ham på stedet og tage bussen hjem i dine underhylere? Nej, for det ville sandsynligvis bringe dig i en vis ubalance. Men hvis du har tres par bukser i skabet og nogen beder om* et par, så giv ham et par. På det tidspunkt falder disse bukser ikke ind under kategorien øjeblikkeligt behov. Og da du jo kommer fra en tilstand af ikke at holde fast, kan du afgive denne beklædningsgenstand som en del af en bekræftelse, som siger, at Gudskraftens overflod vil forsyne mig med et andet par, hvis jeg nogen sinde skulle få brug for det.

Sagen er, at du skal være forsigtig med ikke at investere det, du rent faktisk har, i en følelse, der udstråler den begrænsede følelse af "det er alt, hvad der er, og jeg må hellere holde fast på det som død og helvede". Andre vil mærke det, og du kan ikke forvente, at de godvilligt skal afgive deres velstand til dig, hvis du ikke har den samme holdning. Hvis du opfatter udbuddet som ubegrænset, så er dine følelser i balance, for du ved, at der altid vil være mere. På den måde er du fri, både når du giver, og når du modtager. Du kan tage imod uden emotioner, og du kan give på samme måde.

Hvad er spirituel overflod? Det kan ikke bare være at sende en check til Etiopien. Det er mere. Det er det punkt af moden bevidsthed, hvor du ser det værdifulde i alt. Der findes en spirituel strøm af energi, som definerer alt, og fordi den strømmer gennem virkeligheden, understøtter den den og tilfører den værdi. Hvis det lykkes os at komme på bølgelængde med denne forståelse og leve den og stole på den, så er dette efter min mening spirituel overflod.

For at hæve din bevidsthed og for at gennemleve følelsen af strømmende overflod, så prøv - i hver fald for en tid - ikke at sige "tak", når andre giver dig noget. Bare tag imod det og accepter det, på samme måde som tigeren ville indtage sin frokost i skoven uden noget "tillader De" eller "hvis De vil være så venlig". Ideen består i at betragte tingenes kommen og gåen som noget naturligt og uemotionelt. Du forventede det. Og når du så giver af dig selv eller af dine ejendele, skal du heller ikke forvente noget til gengæld. Bare giv og gå videre.

På den måde udvikles der en balance både i din modtagen og i din given. Jo mindre modstand, du frembringer, jo mere strømmer tingene. Dette er selvfølgelig livets nøgle. Når du opgiver din modstand, kan det i starten virke, som om du er mere sårbar, men i sidste ende vil netop denne mangel på modstand bringe dig ind i strømmen. Ved ikke at holde fast i noget, får du alt.

Nu ikke mere om at tænke og føle. Lad os vende blikket mod handling, for uden den er din bevidsthed ikke mere værd end to skeletter, der elsker i en kagedåse - en masse raslen og ingen substans.

"Af sted til markedspladsen." Lad os kaste os ud i det pulserende liv og erklære, at vi er med!


© 2019 by Michael Maardt • michaelmaardt.comContact