1 Fidusen ved penge

Denne bog tilegnes Likviditetens Guder. Måtte de se i nåde til os alle!

Penge er en tankeform. De er symbol på energi og har som sådan ingen virkelig, indre værdi. De er hverken gode eller dårlige, positive eller negative. De er neutrale. Fyren, der skrev, at "penge er roden til alt ondt", havde garanteret ingen selv! Du kommer ikke gennem den fysiske eksistens uden penge. Og selv om folk somme tider bliver onde eller sære på grund af deres kærlighed til penge, så er det en kendsgerning, at uden penge kan du ikke være fri. Fattigdom er en begrænsning, og som sådan er det den største uretfærdighed, du kan begå mod dig selv.

Overflod er ikke et spørgsmål om, hvor mange penge man har. Det er snarere et spørgsmål om, hvad man føler ved de penge, man har.

Kig på naturen og se den overflod, som er en naturlig del af vore omgivelser. Det er svært at fatte, hvorfor nogen vælger fattigdom som en livsstil. Tilsyneladende skal man arbejde virkelig hårdt for at blive fattig. Det kræver konstant anstrengelse at undgå den overflod, som livet helt af sig selv tilbyder. På samme måde som glæde er naturlig og givet af Gud, er overflod det også. Alt andet er bare til besvær.

Hvis du omhyggeligt analyserede følelserne hos en vagabond og en mangemillionær, ville du blive overrasket over at se, hvor lille forskel der er på deres opfattelse af overflod. Og hvis du ser på folk, du kender, og sammenligner deres succeser med deres fiaskoer, vil du også opdage, at forskellen mellem dem kun består i en tankeform. De succesrige startede ofte som fiaskoer, og så en dag skiftede de holdning og så sig aldrig tilbage.

Vi skal i denne bog se på, hvordan du kan ændre dine følelser og holdninger, så du hurtigt kan tjene en masse penge, genfinde din styrke og ride bort mod solnedgangen som et frit menneske.

Når du har læst bogen, håber jeg, at du vil give mig ret i, at det at skaffe sig penge ikke er nogen alvorlig sag; det er en leg. I begyndelsen er det tilsyneladende et spil, du spiller, med kræfter uden for dig selv - de økonomiske markedskræfter så at sige -, men efterhånden som du kommer videre, finder du ud af, at det er et spil, du spiller med dig selv. Den måde, du spiller spillet på, påvirker din livskvalitet og bestemmer din grad af frihed.

For at du kan frigøre dig selv, bliver du nødt til at gennemgå dine meninger om overflod og penge, så du kan tilrettelægge en passende slagplan, der kan få dig til at flyde med strømmen i stedet for at kæmpe imod den, og som kan erstatte mangel med overflod. Hvis du hører til dem, der mener, at penge ikke er spirituelle, så håber jeg, inden du er færdig med denne bog, at have banket denne vildfarelse ud af dig, for det er en komplet latterlig idé. Men det er et meget bekvemt egotrip for alle dem, som er for sløve til at gøre noget ved deres situation.

Jeg tror på, at vi alle har en opgave her i livet. Du beskriver måske ikke dit liv lige netop med disse ord, men jeg tror, at vi er her for at forstå os selv: fysisk krop, intellekt, følelser, spiritualitet, seksualitet, kærlighed, moderskab, faderskab og kontanter. Du bliver nødt til at have magt over dem, ellers tager de magten fra dig.

Hele fidusen ved penge er at have nogen. Sådan er det bare. Det kan lyde lidt oversmart, men kun for den, som ingen penge har. Hvis du har penge, såv ved du også, at du fik dem ved at have dem. Jeg vil forklare den dybere mening hermed senere.

Altså - fremad og opad! Der er masser af måder at komme til penge på. Lad os udelukke nogle af de mest indlysende, så vi kan koncentrere os om de omstændigheder, de fleste af os befinder os i.

For det første kan du arve dem. Men hvis du ikke er født ind i en velhavende familie, er det ikke ikke nogen enkel proces at erhverve sig slægtninge med masser af penge, selv om det heller ikke er helt umuligt.

Du kunne blive adopteret. Du kunne komme sammen med velhavende mennesker, blive så værdifuld for dem og påvirke deres følelser så stærkt, at de betragter dig som en slægtning, selv om du ikke er det. Du kunne gifte dig til penge. Det har du måske allerede gjort, og fyren faldt over bord efter et års tid. Nu sidder du på en strand på Hawaii og nipper kolde drinks og tænker, at det var da ret enkelt. Du kan selvfølgelig også blive rig ved at stjæle pengene. Du opnår ganske vist dit mål, men der følger nogle ubehagelige konsekvenser med i købet. Du ville blive lidt skuffet ved at finde ud af, at når du endelig havde fået fingrene i den eftertragtede million, ville den ikke gøre dig fri. Du ville sikkert befinde dig i en følelsesmæssig fælde, konstant lyttende efter fodtrin på trappen, og du ville spekulere over, hvornår fælden klappede.

Desuden har tyveri karmiske konsekvenser, og hvad der kommer let, går let. Livet har sin egen balance. En mand, jeg kendte, begik sammen med andre et af de mest berømte røverier i britisk kriminalhistorie. Hans kammerater blev taget og kom i fængsel, men han forblev på fri fod på grund af et utroligt held. Politiet lavede en skrivefejl i begyndelsen af efterforskningen og forvekslede ham med en anden. Så da sagen blev trævlet op, var politiet sikre på, at de have alle gernings-mændene bag lås og slå. Og i forvirringen slap min ven fri.

Men den sæk penge, han stjal, bragte ham ingen trøst, og til sidst kom han på stoffer og blev heroinmisbruger. Jeg kender ikke hans endelige skæbne, men da jeg sidst så ham, var hans situation jammerlig og hans liv en katastrofe. Problemet med tyveri er, at det er en bekræftelse af nød. Det bekræfter, at du ikke tror på, at du har det i dig, der sætter dig i stand til at "spille spillet" og klare det under alle omstændigheder. Motivationerne for at stjæle er så destruktive. De er udtryk for en lidelse, som i sidste instans viser sig i tyvens liv som svaghed, og som bringer ham eller hende i fordærv.

I en verden med så mange snydere og tyveknægte, og hvor folk så ofte er ude på at gøre et hurtigt kup, er det en tilfredsstillelse at opstille nogle regler for sig selv, som er ærefulde og retfærdige. Det kan godt være, at din vej til uendelig finansiel frihed bliver en smule længere, hvis du retter dig efter disse regler, men når du omsider når dit mål, kan du se dig tilbage, og se, at dine skridt på denne vej gjorde verden bedre at leve i, og at alt, hvad du foretog dig, gjorde dig til et bedre menneske.

At tjene penge er så dejligt, både fordi det tillader dig at vokse spirituelt, og fordi det giver dig mulighed for at forstå de finere dele af livet og komme på bedre talefod med mange af dine egne aspekter som menneske. Dermed ikke være sagt, at rige mennesker nødvendigvis er spirituelle, men det antyder, at fattige sandsynligvis ikke er det.

Hvis du rejser dig op og siger det her til en forsamling, er der selvfølgelig mindst mindst ti, der vil protestere og sige: "Hvad med Moder Theresa i Bombay?" Faktum er, at hun bliver solgt i PR-pakker som den lille kære gamle kone, som ikke har nogen penge, men gør gode gerninger for Vorherre og Indiens fattige. I én forstand er det givetvis rigtigt, og ingen kan afvise, at folk i Bombay har hårdt brug for hendes hjælp. Men hvis sandheden skal frem, så er Moder Theresa et millionforetagende, som får massiv støtte af den katolske kirke. Hun er en central figur i salget af deres filosofi og deres indsamling af penge. Hun er en forretning. Hun bruger sin entusiasme og energi til at få kirken eller den indiske regering eller hvem som helst til at ryste op med slanterne, som hun omdanner til ressourcer.

Egentlig er hun distributør med et millionbudget og masser af gratis arbejdskraft, som hun gladeligt bruger til at virkeliggøre sin plan. Det kan ikke benægtes, at hun er et godt menneske, men hun er sandelig også en gammel snu ræv, som ved, hvordan man skyder papegøjen. Hun arbejder for en organisation, som har et massivt PR-budget, og hun kender spillets regler ind og ud. Hendes kirke har flere ressourcer og en større nettoomsætning end f.eks. General Motors. Hvis man bruger hende som eksempel på, at fattigdom er spirituel, så køber man reklamen og ikke virkeligheden. At være spirituel vil sige at være integreret i Gudskraften i alting, og da Gudskraften er uendelig, er det umuligt at anse sig selv for virkelig integreret, hvis man ikke har de samme egenskaber som Gudskraften.

Enhver filosofi, som lærer, at fattigdom er fint, kryber bare udenom. Den holder de passive medlemmer glade, for de kan leve i det egotrip at tro, at deres manglende kreativitet og anstrengelser på en eller anden måde vil blive velsignet på et senere tidspunkt. Jeg tror, de kan vente en brat opvågnen, men det er lige meget i denne forbindelse. Det, der er vigtigt, er, at du bliver enig med dig selv om, at det, du skal tilføre verden, er energi.

En af disse energiformer er penge - penge, som du kan give væk, penge, som du kan styrke andre med, penge, som du kan bruge at gøre verden bedre med, og penge, som kan gøre dig fri.

Selvfølgelig er penge kun én form for overflod. Der findes også overflod af glæde, af kærlighed, af muligheder og af venskab. Men det viser sig ofte, at mennesker uden penge også tit mangler andre former for overflod. Forskellige aspekter af deres følelser afskærer dem fra at få forsyninger.

Som nævnt, er forskellen mellem at have penge og ikke at have dem ikke særlig stor. Det er et meget lille, men subtilt skift i bevidstheden - det er det hele. Du kan se det tydeligt i stor skala ved at betragte store firmaer, som det ene øjeblik klarer sig fint og tjener mellem 50 og 100 millioner om året. Men så den næste dag sker der en lille ændring et eller andet sted, og pludselig betaler de mere for deres materialer og får mindre ind, og det, de har, er mindre værd, end det var i går. Pludselig taber de millioner hver måned. Ved at betragte penge i så stor skala kan du se, hvor lidt der skal til for at vende op og ned på tingene. Det, det går ud på, er at skifte over til den positive side, træde frem og indkassere.

Folk, som ikke har nogen penge, vil selvfølgelig fortælle dig, at der er mangel på dem. Intet kan være mere forkert. Faktisk frembringes der hver eneste arbejdsdag hundreder af millioner, som ikke eksisterede dagen før. For at være med i spillet behøver du blot acceptere de regler, som blev omtalt før. Du skal måske vænne dig lidt til spillemåden, men når først du har fattet, at det er et spil, og har sagt ja til at deltage, så er det kun et spørgsmål om tid, før systemet anerkender dig som fuldgyldig deltager.

Hvis du i øjeblikket ikke opfatter dig selv som del af en stor rigdom, så tænk på, at de fleste større pengetransaktioner foregår via satellit. Milliarder af dollars flyver hvert eneste øjeblik gennem luften med en hastighed, der nærmer sig lysets. Disse signaler passerer hele tiden din krop, ligesom radio- og TV-signaler. Lige nu, mens du læser denne bog, passerer der så mange penge igennem dig, at du kunne leve fedt resten af dit liv. En behagelig tanke! Problemet er bare, at det ikke er dine penge! Men det er kun et mindre teknisk problem. Sagen er, at de findes. Du er tæt på målet. Det drejer sig kun om, at du og dine handlinger kommer til at svinge i takt med tanken.

Du kan selvfølgelig også vinde i lotteriet, men de færreste tror rigtigt på, at det kan lade sig gøre. Imidlertid skal ethvert lotteri jo have sin vinder. Hvis du beslutter dig for, at du skal være vinderen, er du et skridt foran de andre, som er blevet enige med sig selv om, at de nok ikke vinder alligevel.

Jeg kender en kvinde i Maryland, som havde brug for en masse penge i en fart. Hun købte min lille bog Mirakler, som forklarer, hvordan man lægger en "mirakelhandlingsplan". Hun visualiserede, bekræftede og fulgte planen. Denne kvinde må være blevet enig med sit indre jeg om, at det var på tide, at hendes liv forandrede sig, for hun startede med at købe lodsedler for 30 dollars i et lokalt lotteri. Et par dage senere blev hun ringet op af lotteriets kontor, som gratulerede hende med førstepræmien. Jeg husker ikke nøjagtigt, hvor meget hun vandt, men jeg tror, det var omkring 1,7 millioner dollars. Forestil dig lige én million syv hundrede tusind dollars!

Jeg mødte hende nogle måneder efter, at hun havde modtaget sin gevinst, og spurgte, hvordan hun havde båret sig ad. Hun fortalte, at hun havde tænkt positivt på sin overflod gennem nogen tid, at mirakelhandlingsplanen havde hjulpet hende til at fokusere sin energi, og at hun, da hun besluttede at købe lodsedlerne, havde sagt ja til at vinde. Eller rettere: hun vidste allerede, at hun havde vundet.

Denne kvinde var ret usædvanlig, for de fleste, som har brug for penge, drives af deres mangelfølelse ind i negative mønstre, som blot bekræfter, at de ingen penge har. Men på trods af sin tilsyneladende desperate situation købte hun sig ikke ind i desperationen, men købte sig til løsningen.

Forleden dag, lige efter at jeg var begyndt på at skrive denne bog, ringede en pige, jeg havde mødt på et seminar i Colorado. Hun havde haft en drøm, hvor hun så vindenumrene i Arizonas statslotteri. Næste dag kørte hun til Arizona for at købe lodsedler. Undervejs skiftede hun imidlertid mening med hensyn til de to sidste tal i drømmen, og i stedet bad hun om tre af tallene i drømmen og to andre. Tallene i drømmen vandt. Tre vindere fik 800.000 dollars hver, og hun fik ingenting.

Jeg spurgte hende, hvorfor hun ikke havde investeret en ekstra dollar i drømmetallene. Det vidste hun ikke. Da jeg snakkede med hende, havde jeg en fornemmelse af, at hun kunne gøre det igen, hvilket jeg sagde til hende. Men ud fra vores snak kunne jeg også mærke, at selv om hun rent intellektuelt havde accepteret ideen om at blive rig, var hendes indre jeg ikke med på ideen, men saboterede konstant hendes bestræbelser. På et tidligere tidspunkt i sit liv må hun være blevet enig med sig selv om, at fattigdom var hendes skæbne, så hendes handlinger var hele tiden beregnet på at sikre, at det skulle holde stik.

Vi er alle sammen forbundet via én energiform. Jung kaldte den for det kollektivt ubevidste. Andre vil tale om ånden eller Guds nåde, men forbindelsen findes. Gennem vor indre vished har vi adgang til al information, og næsten alle har på et eller andet tidspunkt i deres liv haft en ESP-oplevelse. Men i stedet for at se din døde tante svæve gennem korridorerne, hvorfor så blive enig med dig selv om, at din næste ESP-oplevelse skal være en idé, der giver penge.

Det er ikke så svært, men du må vænne dig til at bakke dine fornemmelser op. Skidt med, om du tager fejl. Hvor ofte har du ikke haft en fantastisk intuitiv fornemmelse og så sparket dig selv, når du ikke fulgte den op? Jeg har altid været vild med hestevæddeløb, også kaldet kongernes sport. Problemet er bare, at man skal have penge som en konge for at dyrke denne interesse. I hvert løb er der er absolut ingen som helst logisk grund til, at nogen bestemt hest vinder. Men én skal vinde, og denne hest findes blandt de deltagende, så det er ikke umuligt at finde vinderen.

Hver gang du holder på en hest, fordi du tror på den, er det som at spille i lotteriet, hvor alt kan ske. Problemet er, at du ikke kan snakke med en hest og sige: "Hej kammerat, er du oppe på dupperne i dag?"

Du ser hestene an, når de går frem og tilbage i pad-docken inden løbet, og pludselig ved du, hvilken hest der vil vinde. Der er noget specielt ved den hests energi. Der står skrevet vinder på den. Det er en skøn fornemmelse, når det sker, for det er det eneste tidspunkt, hvor dine penge er sikre. Hver gang jeg får et af disse indre lysglimt, elsker jeg at stille mig op ved indskuds-boderne og se, hvordan gamblernes fornemmelser får dem til at holde på de forkerte.

De fleste mennesker taber, fordi de mener, at de ikke har penge nok, og disse følelser er med til at skille dem fra de penge, de dog har. De eneste gamblere, jeg kender, som har succes, er dem, som klarer sig fint i forvejen, og som både følelsesmæssigt og økonomisk er i stand til at bære et antal tab for at opnå gevinst.

En anden metode til at få fat i penge er selvfølgelig at finde dem. Hvert eneste øjeblik mistes der enorme pengesummer. De fleste af disse penge bliver fundet før eller senere. Det eneste, du skal gøre, er, at du i tanken indstiller dig på at være åben for at finde disse penge, og at du tillader din intuition at anbringe dig på det rette sted på det rette tidspunkt. Lidt efter lidt begynder pengene at finde dig.

I livets metafysiske pengedans er penge blot energi. Al energi er en del af Gudskraften og er derfor fri. Så i teorien er penge frie. Det, der indfanger penge, er bevidstheden og følelserne hos dem, der ejer dem. Når pengene på en eller anden måde forsvinder fra deres besiddelse, bliver de befriet for disse følelser og vender tilbage til kilden. Hvis du virkelig opfatter dig selv som en uendelig del af alting, så er du den kilde.

En fyr, som jeg engang arbejdede sammen med, gik ind i en telefonboks på en travl gade i London. Da han ville putte mønten i, opdagede han, at den var bøjet. Han havde ingen andre mønter, så han gik over på den anden side af gaden for at veksle i en kiosk. Da han et øjeblik efter kom tilbage til boksen, så han til sin overraskelse, at nogen havde efterladt en mappe der. Der var ikke noget navneskilt på den, og min ven havde travlt, så han smed den bare ind bag i bilen og fortsatte sin dag. Om aftenen, da han kom hjem, åbnede han mappen for at finde ud af, hvem den tilhørte. I mappen lå der en kvart million pund i kontanter, og intet andet.

Da jeg besluttede mig for at acceptere alle de penge, som Den Universelle Lov havde at tilbyde, gennemgik jeg en dramatisk bevidsthedsændring. For det første blev jeg nødt til at acceptere, at jeg var god nok til at modtage frie penge. For det andet måtte jeg erkende, at det var i orden at modtage penge uden at anstrenge sig. På det tidspunkt havde jeg overvundet forestillingen om, at penge kun fremkommer ved hårdt arbejde. Desuden åbnede jeg mig selv for at modtage penge ved konstant at samle alle de penge op, som jeg fandt.

I løbet af det første par måneder med disse nye bekræftelser fandt jeg seks tegnebøger. I et af tilfældene stod jeg på et gadehjørne i London, da en taxi kom kørende om hjørnet, og en dametaske fløj ud af vinduet. Jeg råbte efter dem, men de hørte mig ikke. Jeg tjente ikke store penge på dette, for hvis der var identifikation i tegnebogen, returnerede jeg den altid. Men jeg fik nogle interessante stævnemøder, for damerne var meget positivt indstillet over for mig på grund af min galante ridderlighed. . .ti hi.

Håndtaskerutinen hjalp mit sind til at være beredt på at acceptere penge, og et års tid senere faldt der 10.000 dollars i min turban. Jeg fandt dem ikke på gaden, men de kom nu ved lidt af en tilfældighed. Jeg købte et parti cowboybukser af en mægler i Los Angeles Og betalte ham med en check. Bukserne blev sendt til London, og min kunde betalte mig mit udlæg på 10.000 dollars plus min fortjeneste.

Tre måneder senere opdagede jeg, at checken med de 10.000, som jeg havde givet til mægleren, ikke var ankommet til min bank. Jeg ville vide, om han havde indløst checken, og hans bogholder bekræftede dette og viste mig endda betalingstalonen. Mæglerens konto var blevet krediteret af hans bank, men på en eller anden måde var checken ikke ankommet til min bank. Hvis du ved lidt om bankvæsen, så ved du også, at det er umuligt. Men det var lige, hvad der skete. Måske var det ikke mæglerens bank, som havde mistet checken, men en af de andre banker, som kunne have været involveret i transaktionen med overførslen, men slutresultatet var i hvert fald, at en bank et eller andet sted havde lagt 10.000 dollars ud for mig og ikke havde gjort sig nogen anstrengelse for at få dem tilbage. Bingo! "Den Universelle Lov afleverer 10.000 dollars til den trængende fra en bank, som har så mange penge, at 10.000 fra eller til ikke spiller nogen rolle." Herligt! I øvrigt var denne tildragelse den første af mange økonomiske lige-ned-i-foret-gaver, som jeg har modtaget de sidste 10 år. Du kan gøre det samme og endda bedre, når først du bringer dig selv ind i strømmen.

For det meste vil frie penge kun udgøre en lille del af alle de penge og al den overflod, du modtager. Normalt vil din kontantbeholdning stamme fra arbejde. Det kræver anstrengelse, men det behøver ikke at kræve kamp. Kunsten er at betragte sit liv ud fra begrebet energi. Det arbejde eller de investeringer, du foretager, er en del af denne allestedsnærværende energi. På den måde er de penge, du får ud af disse anstrengelser, også energi. Hvis du betragter overflod som udtryk for energi og ikke opfatter den som specifikke pengeværdier, kan du gøre dig selv åben for at modtage ubegrænsede mængder, for der er ingen grænser for energi. Og da energi er noget abstrakt for sindet, er det let for sindet at acceptere, mens det er sværere for sindet at acceptere ubegrænsede pengebeløb som en virkelig mulighed.

Ved at følge anvisningerne i denne bog frembringer du pengenes metafysik i den totale energi af det, du er - sind, krop og ånd. Så bliver det let at udvikle en pengenes ESP, for hver en fiber af dig er indstillet på denne idé. For at forædle dette skal du blot forvandle energi til penge. På den måde kan du udvikle din slagplan for livet med alle de behagelige kvaliteter, der hører med til at nå dit endelige mål i en ikke alt for fjern fremtid, længe før du er alt for gammel eller svag til at nyde det.

"Frihedselskende sønner, se at komme af sted."


© 2019 by Michael Maardt • michaelmaardt.comContact