Jeg hader PDF filer på nettet, HVIS ..

  1. Jeg klikker et link UDEN at blive advaret om at der ligger en PDF bag linket.
  2. Jeg får meget sjældent at vide, hvordan jeg downloader PDF-filen direkte til min computer uden først at åbne det i en PDF-reader.
  3. En PDF fil åbner, enten i samme vindue eller i et nyt vindue. Det sidste er måske til at leve med. Jeg er vant til at håndtere lidt af hvert på nettet, men den almindelige bruger bliver forvirret.
  4. Navigation i en PDF fil er forskellig fra navigation på en webside.
  5. Det er ofte svært at lukke vinduet eller fanebladet med en PDF.
  6. Ofte forsvinder den hjemmeside, hvor man klikkede en PDF fil.
  7. Man har lavet et dokument, måske den fil, der blev brugt til at lave en papir tryksag og laver en PDF fil og smider på nettet. Det er let, men meget bruger-uvenligt, og det ligner dovenskab og manglende viden/omtanke, at man ikke laver en webside. Alle undersøgelser peger på, at man mister en del af de besøgende på denne måde.

Jeg får stadig mails med vedhæftede PDF filer, og jeg forstår det sådan set godt. Man kan bruge Word eller andet program og let lave en PDF fil. Internettet og websider er mere brugervenlige end PDF filer, men jeg ved godt, hvorfor det sker:

Det kræver tid og/eller penge at lave brugervenlige websider.

Læs mere på hos brugervenligheds-guruen Jakob Nielsen (på engelsk) eller denne side, også hos Jakob Nielsen: Hvorfor andre også hader PDF filer (på engelsk)


© 2020 by Michael Maardt • michaelmaardt.comContact